Nieuwsbrief

facebook

 

Adres
Fort Altena
Tol 8a
4251 PX Werkendam


Auto

Van Gorinchem richting Breda
Vanaf de A27 richting Breda neemt u de afslag 23, Werkendam/Sleeuwijk. Aan het einde van de afslag gaat u links richting Sleeuwijk. Vervolgens gaat u na ca. 450 m rechts richting Almkerk. Via de Carpool parkeerplaats kunt u de weg naar beneden volgen, beneden direct links is de ingang van Fort Altena. 

Van Breda richting Gorinchem
Vanaf de A27 richting Gorinchem neemt u de afslag 23, Werkendam/Sleeuwijk. Aan het eind van de afrit bij de verkeerslichten rechts richting Werkendam. Vervolgens na ca. 150 meter links richting Almkerk. Direct op de dijk is aan de rechterkant een carpool parkeerplaats. Via de Carpool parkeerplaats kunt u de weg naar beneden volgen, beneden direct links is de ingang van Fort Altena.

Parkeren
Rondom Fort Altena zijn ruim 150 parkeerplekken beschikbaar!
Parkeren is mogelijk op de oprijlaan naar de toegangsbrug en de P&R Oost en West.

 

 

Fiets
Vanuit Almkerk kunt u via de Gantelweg in Uppel het fort bereiken. Vanuit de richtingen Werkendam en Sleeuwijk is de kortste route om aan de oostzijde van busstation Sleeuwijk De Tol via het fietspad en de busbaan richting de Parallelweg langs de A27 naar het fort toe te draaien.

 

Openbaar vervoer
Vanuit Utrecht en Breda bent u met het openbaar vervoer binnen 45 minuten op Fort Altena. Busstation Werkendam de Tol is de halte voor zowel streekbussen als sneldiensten. Brabantliners 400 en 401 gaan vanuit Utrecht en Brabantliner 401 vanuit Breda van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bijna elk half uur. Om Fort Altena te bereiken dient u aan de oostkant van de A27 over te steken naar de carpool parkeerstrook. U kunt vanaf deze parkeerplaats Fort Altena zien liggen. Aan het einde van de parkeerstrook kunt u via een trap en brug het pad naar het fort vinden. 

 

Veer of watertaxi

De leukste weg naar Fort Altena is natuurlijk over water! Met de veerdienst of de watertaxi maakt u een prachtige tocht door het Hollandse rivierengebied!

Klik voor dienstregelingen op de button:

Aangezien Gorinchem met de trein of de bus uitstekend bereikbaar is en de fiets gratis mee mag in de trein, kunt u de oversteek prima maken met de veerdienst naar Sleeuwijk. Vanaf het bus/treinstation in Gorinchem wandelt of fietst u in enkele minuten naar Buiten de Waterpoort in Gorinchem waar de veerpont naar Sleeuwijk vertrekt. Vanaf de veersteiger in Sleeuwijk wandelt u in 30 minuten of fietst u in 10 minuten naar het fort toe!